Contact

Over ons

Uitgeverij Wereldbibliotheek werd in 1905 opgericht door Leo Simons onder de naam Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur. ‘De Wereldbibliotheek’ was aanvankelijk een van de series die werden uitgegeven, maar omdat Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur een mond vol was, werd ze omgedoopt in Uitgeverij Wereldbibliotheek.

Wereldbibliotheek was en is een klassieke algemene uitgeverij, die naast Nederlandstalige en vertaalde literatuur ook poëzie en non-fictie uitgeeft, van psychologie tot geschiedenis, van filosofie tot echte wetenschap. In haar 116-jarige bestaan heeft ze negen uitgevers gehad, die ieder hun stempel op het fonds hebben gedrukt maar altijd in de geest van Leo Simons hebben gewerkt: het uitgeven van boeken die blijven, eigenzinnige titels van hoge inhoudelijke kwaliteit in mooie uitgaven. En dat zijn er middelerwijl meer dan 4.000.

In januari 2014 werd Wereldbibliotheek overgenomen door Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam, dat nu Park Uitgevers heet. Park Uitgevers werd in februari 2021 overgenomen door Lannoo Publishing Group.

Manuscripten

U kunt manuscripten inzenden aan de redactie van de uitgeverij, digitaal (info@wereldbibliotheek.nl, t.a.v. de redactie) of via de reguliere post (Uitgeverij Wereldbibliotheek, t.a.v. de redactie, Amstelplein 34, 1096 BC Amsterdam). Wij raden u aan om nooit een origineel via de post te sturen en altijd duidelijk uw naam en adres bij het manuscript te vermelden. Manuscripten zonder bijgevoegde, voldoende retourporto, worden niet teruggezonden. Hebt u na drie maanden geen antwoord ontvangen, dan is uw manuscript afgewezen. Over afgewezen manuscripten wordt niet gecorrespondeerd.

Auteursoptredens

Lezingen, boekhandels-, school-, en bibliotheekbezoeken van auteurs van Uitgeverij Wereldbibliotheek kunt u aanvragen via de de Schrijverscentrale of via de uitgeverij (info@wereldbibliotheek.nl).

Pers

Voor meer informatie, interviewaanvragen en/of het aanvragen van recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:

Hanna Breukers | Medewerker Publiciteit & Marketing
hanna.breukers@parkuitgevers.nl

Rechten

Voor vragen over licenties, toneel, overname van gedichten of verhalen/tekstfragmenten in bloemlezingen, of anderszins mailt u Maaike Koekenbier info@wereldbibiotheek.nl.

Buitenlandse rechten / Foreign Rights

Our agent Anna Spadolini of Anna Spadolini Agency is handling our foreign rights: annaspadolini@gmail.com.

 

Verkoop

Accountmanagers
Liesbeth Sysling
Liesbeth.Sysling@parkuitgevers.nl
T 06 107 99586

Rob Sluijter
Rob.Sluijter@parkuitgevers.nl
T 06 212 74417

Verkoop binnendienst
Stephan Beckers
Stephan.Beckers@parkuitgevers.nl
T 020 209 00 30

Annoesjka van Dijk
Annoesjka.vanDijk@parkuitgevers.nl
T 020 570 61 38

Vertegenwoordiging in België

Key account manager Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant
Ann Van Hulle
ann.vanhulle@lannoo.be
T +32 497 42 27 92

Account manager West- en Oost-Vlaanderen
Bart Van Averbeke
bart.vanaverbeke@lannoo.be
T +32 497 59 35 01

Key account manager Buitenboekhandel
Dirk Meulemans
dirk.meulemans@lannoo.be
T +32 496 59 87 64

Marketing & promotie
Marijke Van Loo
marijke.vanloo@lannoo.be

Marketing & promotie
Manon Aerens
manon.aerens@lannoo.be