Longlist van Europese literatuurprijs 2023

Tijd voor een klein feestje! Twee prachtige titels van Wereldbibliotheek staan op de longlist van de Europese literatuurprijs 2023. De meeslepende romans Perfecte dagen van Jacobo Bergareche en Oorlog en oorlog van Laszlo Krasznahorkai.

Perfecte dagen

Wat willen we van het leven? Perfecte dagen is een ontroerend en soms confronterend antwoord op deze vraag – over geluk, de koorts van verliefdheid en de onvermijdelijke sleur van een langdurige relatie. Jacobo Bergareche geeft dit verhaal van de liefde een meesterlijke draai, waarvan je nog dagenlang duizelt.
Een prachtige vertaling van Nadia Ramer.

Oorlog en oorlog

De wat wereldvreemde Gyorgy Korin werkt bij een archief in een Hongaars provinciestadje. Op een dag vindt hij daar een merkwaardig manuscript. Het is onduidelijk wie het geschreven heeft en wanneer. Het vertelt het verhaal van vier mannen, die in de verschillende hoofdstukken, zonder chronologie of logica, in steeds andere periodes van de wereldgeschiedenis opduiken, voortdurend op de vlucht voor oorlog en verwoesting.
Een knap geschreven vertaling van Mari Alfoldy.