Afbeelding Nieuwsbericht Jeroen Mettesplantsoen

Onthulling Jeroen Mettesplantsoen

Donderdag 20 oktober is het naambord van het Jeroen Mettesplantsoen in Valkenswaard officieel onthuld. Het plantsoen ligt langs de weg De Smelen, naast het appartementencomplex waar dichter, essayist en blogger Jeroen Mettes met zijn moeder van 1978 tot en met 1991 woonde. Wereldbibliotheek gaf in 2011 zijn Nagelaten werk uit.

Jeroen Mettes
1978 – 2006
‘’Waar een zin is, is altijd een wereld’’

Jeroen Mettes, dichter, essayist, criticus en literatuurwetenschapper is opgegroeid in Valkenswaard. Studeerde literatuurwetenschap aan de universiteit in Leiden en slaagde Summa cum laude. Hij liet een oeuvre na dat reeds voor zijn dood bijzonder veel aandacht kreeg en jaren daarna nieuwe generaties lezers en schrijvers bleef boeien.

Van links naar rechts Piet Mettes – Rinus Mettes – burgermeester A.B.A. M. Ederveen van Valkenswaard