Lies Van Gasse verkozen tot stadsdichter van Antwerpen

Lies Van Gasse is voor de komende twee jaar verkozen tot stadsdichter van Antwerpen. Deze titel mag ze dragen samen met Yannick Dangre, Lotte Dodion, Ruth Lasters en Proza-K. Voor het eerst koos de stad voor een poule van meerdere stadsdichters, voorheen was deze rol steeds weggelegd voor individuen. Lies Van Gasse en haar vier collega’s werden geselecteerd uit in totaal 71 aanmeldingen.

“We hebben gekozen voor dichters die de scheppende kracht van taal inzetten om de stad te vatten”, klonk het oordeel van de jury. “Het zijn dichters die hun verbeelding en woordkunst gebruiken om de lezer te inspireren en hart en hoofd te raken. Met deze dichterspoule is er plaats voor zowel klassieke poëzie, performance als poëzie in het straatbeeld.”

‘Het vangen van schaduw’, het eerste stadsgedicht van Lies Van Gasse, is hier te lezen. Hier vind je ook meer informatie over het stadsdichterschap en de overige stadsdichters.