Filmeditie De Verborgen Dochter

De verborgen dochter op Netflix

De verborgen dochter, de bestseller van Elena Ferrante, is verfilmd. The Lost Daughter is het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal en ging in wereldpremière op het filmfestival van Venetië in september 2021. De film werd meteen bekroond met de prijs voor Beste Scenario. De verfilming van Elena Ferrantes bestseller zal vanaf 31 december te zien zijn op Netflix.

Ter ere van deze verfilming brengt Wereldbibliotheek een nieuwe editie uit van De verborgen dochter. Deze versie – in vertaling door Els van der Pluijm, zal begin december in de boekhandels verkrijgbaar zijn.

In De verborgen dochter volgen we Leda, een nog niet zo lang gescheiden vrouw, die zich bevrijd in plaats van verdrietig voelt. Nu haar twee dochters naar hun vader in Canada zijn verhuisd, huurt ze een vakantiehuisje aan zee. Van onder haar parasol op het strand kijkt ze bewonderend naar de idyllische relatie van een jonge moeder, Nina, en haar dochtertje. Maar ook met jaloezie, omdat het haar herinnert aan de moeizame verhouding met haar eigen, nu volwassen dochters. In een opwelling besluit Leda de relatie tussen Nina en haar dochter te vernietigen. Ze steelt de pop van het meisje.⁠⁠Met haar krachtige en rake stijl beschrijft Elena Ferrante in De verborgen dochter belangrijke thema’s als identiteit, verlangen, moederschap, en liefde. De tegenstrijdige, krachtige emoties die ze schetst, dringen dankzij haar sobere stijl tot diep onder je huid door.

Bekijk hier de trailer: