500.000 exemplaren verkocht

500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

Een nieuwe mijlpaal behaald in het grote succes van Elena Ferrante: van haar vier Napolitaanse romans zijn sinds deze week een half miljoen exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Ferrante bereikte met de Napolitaanse romans internationaal een miljoenenpubliek en bestormde de bestsellerlijsten. Het eerste deel, De geniale vriendin, verscheen in 2013. Het boek stond ruim een jaar in de Bestseller 60 en werd bewerkt tot een tv-serie.

Het tweede seizoen wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 uitgezonden. Na het eerste deel volgden: De nieuwe achternaam (2015), Wie vlucht en wie blijft (2016) en Het verhaal van het verloren kind (2016). In de romans beschrijft Ferrante de levenslange vriendschap tussen Elena en Lila en schetst zij een haarscherp portret van het troosteloze Napels van de jaren vijftig. Met groot inlevingsvermogen belicht Ferrante de vele facetten van vriendschap: liefde en trouw, maar ook rivaliteit en afgunst.