woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Derde deel Autobiografie Sybren Polet
donderdag 2 juni 2005

Op 15 juni aanstaande verschijnt het laatste deel van de autobiografie van Sybren Polet: Een geschreven leven 3

Vanaf 1953, het jaar waarin Sybren Polet (1924) debuteerde met de poëziebundel Demiurgasmen, heeft hij in een onafgebroken stroom vele romans, verhalen, gedichten, essays, toneelstukken, kinderboeken en bloemlezingen het licht doen zien. Hij behoort tot de Nederlandse auteurs die de tijd hebben genomen een groot en veelzijdig oeuvre tot stand te brengen. Zijn werk heeft de naoorlogse literatuur sterk beďnvloed en hij heeft daarin een herkenbare, eigen toon.
Gedurende zijn lange schrijverschap ontving Polet een aantal belangrijke literaire prijzen, te weten de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs, de Busken Huetprijs, en laatstelijk de Constantijn Huygensprijs (oeuvreprijs).
De uitgave van zijn autobiografie, wordt algemeen gezien als een verrijking van de literaire cultuur in Nederland en van de geschiedenis daarvan. Polet zelf beschouwt de uitgave als zijn laatste toevoeging aan de geschiedenis van de Nederlandse letterkunde.
Meer informatie over Sybren Polet: www.sybrenpolet.nl

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam