woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019
maandag 4 maart 2019

Goed nieuws! Vaderland van Fernando Aramburu staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2019! De roman is vertaald door Hendrik Hutter. De shortlist wordt op dinsdag 25 juni bekendgemaakt in SPUI 25.

De Europese Literatuurprijs is een jaarlijkse Nederlandse prijs voor de beste roman die in het voorgaande jaar uit een Europese taal in het Nederlands is vertaald. De prijs vraagt specifiek aandacht voor romans uit het Europese taalgebied en benadrukt daarmee de literaire diversiteit en de culturele rijkdom van Europa. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging ETA, vermoedelijk door de zoon van Bittori’s jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen.

‘De vaart, spanning en aangrijpende psychologie maken het moeilijk deze pageturner weg te leggen.*****' NRC Handelsblad

'Het is moeilijk dit boek met droge ogen te lezen.'Corriere della Sera

'Aramburu overtuigt met de trauma's bloot te leggen die politieke terreur veroorzaken. In levendige taal toont hij hoe liefde voor de eigen cultuur ook positief kan worden beleden.****' AD

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam