dinsdag 30 april 2019

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Fantastisch nieuws! Gisteravond werd in het Radio 1 programma Kunststof bekendgemaakt dat Annemarie Estor de Jan Campert-prijs heeft gewonnen voor haar dichtbundel Niemandslandnacht. De Jan Campert-prijs is een prestigieuze literaire onderscheiding die dit jaar voor de 66ste keer wordt uitgereikt. Estor ontvangt een bedrag van € 6000,-, gefinancierd door de gemeente Den Haag.

‘Annemarie Estor heeft echt een ongelofelijk spannend gedicht geschreven. Het is een plot written detective verhaal met een maatschappij kritisch geluid. Het is ook nog eens heel talig, echt een hoogstandje. Met allemaal door elkaar lopende taalregisters. Een hele spannende bundel’ aldus jurylidvoorzitter Aad Meinderts.

De bundel Niemandslandnacht verscheen in april dit jaar en kreeg mooie aandacht (o.a. 4 sterren in De Standaard, mooie recensies in NRC & Trouw en een uitgebreid interview in de Poëziekrant). Estor werd al eerder tweemaal bekroond met de Vlaamse Herman de Coninck-prijs, voor haar debuut Vuurdoorn me (2010) en De oksels van de bok (2012).

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam