woensdag 26 juni 2019
LŠszlů Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Afgelopen maand is het toneelstuk The Lehman Trilogy van Stefano Massini in premiŤre gegaan in Londen, onder regie van Oscarwinnend regisseur Sam Mendes. De recensies zijn unaniem lovend, onder andere vijf sterren in The Guardian en The Times. Op 11 september, tien jaar na het faillissement van de zakenbank Lehman Brothers, verschijnt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek Er is iets met de Lehmans van Stefano Massini. Deze bijzondere roman is een literaire bewerking van de originele toneeltekst.

Lees hier de recensies in The Guardian (5 sterren), The Times (5 sterren), The Telegraph (4 sterren), London Evening Standard (4 sterren) en TimeOut (4 sterren).

Over Er is iets met de Lehmans:

De naam Lehman is sinds 2008 onlosmakelijk verbonden met financiŽle malversatie. Maar lang voordat de financiŽle crisis begon, was Lehman gewoon de familienaam van drie boerenzonen uit Beieren, die het wilden maken in Amerika. Er is iets met de Lehmans van Stefano Massini vertelt hun verhaal; anderhalve eeuw Amerikaanse geschiedenis en de weg naar de ondergang. Een wervelend geschreven en rijke familiegeschiedenis over macht en de aantrekkingskracht van het grote geld. De roman werd bekroond met de prestigieuze prijs Premio Letterario Internazionale Mondello en de juryprijs Premio Campiello.

Stefano Massini (ItaliŽ, 1975) is essayist, toneelschrijver en columnist en verwierf wereldwijd bekendheid met zijn toneelstuk The Lehman Trilogy, dat in ItaliŽ, Frankrijk en Duitsland op de planken werd gebracht.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam