dinsdag 30 april 2019

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Vanaf 30 juli start de 5-delige EO docuserie Sign of the Times – Gaan vrouwen de wereld redden? met o.a. Isabel Allende.

Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar. Eleanor Roosevelt was de drijvende kracht achter deze Verklaring.

In deze 5-delige docu-serie gaat de EO daarom 70 jaar na haar bevlogen speech te rade bij haar geestelijke erfgenamen zoals Isabel Allende en Mabel van Oranje. Welk perspectief hebben zij nu te bieden? En waar komt hun hartstocht vandaan om te strijden voor een betere wereld? Over de invloed van klimaatverandering en ongelijkheid. Over de zoektocht naar zin en betekenis. Over democratie en protesterende burgers van Women’s March en #MeToo tot March for our Lives.

De wereld volgens: Mary Robinson, Mabel van Oranje, Elif Shafak, Chimamanda Ngozi Adichie, Agnes Heller, Polly Higgins, Agnes Abuom, Leila Ahmed, Tawakkol Karman, Judith Butler, Chung Hyun Kyung & Isabel Allende!

De serie wordt 5 weken lang uitgezonden op NPO 2 om 22.45 uur.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam