woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018
woensdag 16 mei 2018

Vaderland van Fernando Aramburu is bekroond met de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega Europeo. Deze prijs is de Italiaanse tegenhanger van de Man Booker International Prize, en wordt jaarlijks toegekend aan de Italiaanse vertaling van een roman van een Europese auteur. In Spanje zijn inmiddels meer dan 600.000 exemplaren verkocht en de roman werd lovend ontvangen door de internationale pers.

Vaderland werd reeds bekroond met drie grote Spaanse literatuurprijzen: Premio de la Crítica, Premio Tusquets editores en Premio Nacional de Narrativa. De Nederlandse en Vlaamse pers over Vaderland:

‘De vaart, spanning en aangrijpende psychologie maken het moeilijk deze pageturner weg te leggen.*****' NRC Handelsblad

‘De beklemmende sfeer in een nationalistisch bergdorp wordt op meesterlijke wijze opgeroepen (...) Aramburu heeft de ETA een verpletterende literaire nederlaag toegebracht.****' De Standaard

'Aramburu overtuigt met de trauma's bloot te leggen die politieke terreur veroorzaakt. In levendige taal toont hij hoe liefde voor de eigen cultuur ook positief kan worden beleden.****' AD

‘Meeslepend, beklemmend en fel realistisch (...) Aramburu toont zich een groot kenner van Baskenland en de ETA-tentakels.' Het Parool