woensdag 16 mei 2018
Fernando Aramburu wint literatuurprijs Premio Strega Europeo 2018

woensdag 4 april 2018
Vaderland van Fernando Aramburu in de Bestseller60!

maandag 19 maart 2018
Zomeraanbieding 2018

vrijdag 2 maart 2018
Veel persaandacht voor Vaderland van Fernando Aramburu

donderdag 1 maart 2018
Lees nu alvast een fragmant uit Vaderland van Fernando Aramburu

dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs
dinsdag 20 februari 2018

Vandaag is bekendgemaakt dat Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro op de longlist staan voor de Europese Literatuurprijs, de bekroning voor de beste hedendaagse Europese roman die in 2017 in het Nederlands werd vertaald. De roman werd uit het Italiaans vertaald door Els van der Pluijm en Hilda Schraa. Op donderdagavond 28 juni volgt de bekendmaking van de shortlist in SPUI25 in Amsterdam.

Over de Europese Literatuurprijs

De Europese Literatuurprijs wordt in 2018 voor de achtste keer uitgereikt. Elf Nederlandse kwaliteitsboekhandels selecteerden de twintig beste titels uit de vorig jaar verschenen vertalingen van Europese romans. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 voor de schrijver en 5.000 voor de vertaler van het winnende boek. De prijsuitreiking vindt plaats op Crossing Border in november. Vorig won Max Porter de prijs voor zijn roman Verdriet is het ding met veren.

De Europese Literatuurprijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum Spui25, Athenaeum Boekhandel, het Nederlands Letterenfonds en weekblad De Groene Amsterdammer, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en de De Lancey en De La Hanty Foundation.