maandag 4 maart 2019

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs
dinsdag 20 februari 2018

Vandaag is bekendgemaakt dat Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro op de longlist staan voor de Europese Literatuurprijs, de bekroning voor de beste hedendaagse Europese roman die in 2017 in het Nederlands werd vertaald. De roman werd uit het Italiaans vertaald door Els van der Pluijm en Hilda Schraa. Op donderdagavond 28 juni volgt de bekendmaking van de shortlist in SPUI25 in Amsterdam.

Over de Europese Literatuurprijs

De Europese Literatuurprijs wordt in 2018 voor de achtste keer uitgereikt. Elf Nederlandse kwaliteitsboekhandels selecteerden de twintig beste titels uit de vorig jaar verschenen vertalingen van Europese romans. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler van het winnende boek. De prijsuitreiking vindt plaats op Crossing Border in november. Vorig won Max Porter de prijs voor zijn roman Verdriet is het ding met veren.

De Europese Literatuurprijs is een initiatief van Academisch-cultureel Centrum Spui25, Athenaeum Boekhandel, het Nederlands Letterenfonds en weekblad De Groene Amsterdammer, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds en de De Lancey en De La Hanty Foundation.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam