Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale premičre HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken
maandag 9 oktober 2017

Gisteren was Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken om over haar boek De dood te praten. Kijk hier de uitzending terug.

Over De dood:
Hoewel sterven net zo’n vast onderdeel van ons leven is als geboren worden, zijn we er veel minder vertrouwd en comfortabel mee. Journalist Elke Veldkamp wilde het fenomeen aan een nadere inspectie onderwerpen en sprak daartoe met vijftien mensen die zich beroepshalve of uit interesse bezighouden met de dood. Zo komen er medische, psychologische, maatschappelijke, biologische, ethische, economische en spirituele vragen aan de orde als: Wat is de dood eigenlijk? Hoe gaat sterven? Hoe gaan we ermee om? Wat gebeurt er met het stoffelijk overschot? En zijn wij meer dan ons fysieke lichaam?

Aan het woord komen onder anderen funerair historicus Wim Cappers, cardioloog en onderzoeker van bijna-doodervaringen Pim van Lommel, psychiater Jan Mokkenstorm, rouwdeskundige Leoniek van der Maarel, forensisch arts Wilma Duijst en schrijver Martin Michael Driessen. Vanuit hun deskundigheid vertellen zij over hun inzichten en ervaringen, en over hoe deze hun persoonlijke visie op de dood hebben beďnvloed. Tezamen bieden ze de lezer nieuwe inzichten en stof tot nadenken over thema’s als zingeving en de maakbaarheid van het levenseinde.

Over Elke Veldkamp
Elke Veldkamp (1971) studeerde Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als zelfstandig tekstschrijver en (bedrijfs)journalist voor verschillende opdrachtgevers, met name maatschappelijke organisaties.