dinsdag 20 februari 2018
Het leven in tijden van vrede op longlist van Europese Literatuurprijs!

vrijdag 16 februari 2018
De winter voorbij van Isabel Allende op nummer 1 in de Bestseller60!

maandag 5 februari 2018
De nieuwe roman van Isabel Allende is nu te koop!

vrijdag 26 januari 2018
Nieuwe literatuurprijs vernoemd naar Sybren Polet

donderdag 11 januari 2018
De Grote Elena Ferrante Avond op 6 maart!

woensdag 27 december 2017
De cowboykampioen van Aura Xilonen genomineerd voor Libris Mooiste Boekomslag 2017

dinsdag 7 november 2017
Nieuwe roman van Isabel Allende!

dinsdag 31 oktober 2017
Voorjaarsaanbieding 2018 online!

maandag 9 oktober 2017
Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken

maandag 2 oktober 2017
Wie vlucht en wie blijft van Elena Ferrante nu €15,00

Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken
maandag 9 oktober 2017

Gisteren was Elke Veldkamp te gast bij VPRO Boeken om over haar boek De dood te praten. Kijk hier de uitzending terug.

Over De dood:
Hoewel sterven net zo’n vast onderdeel van ons leven is als geboren worden, zijn we er veel minder vertrouwd en comfortabel mee. Journalist Elke Veldkamp wilde het fenomeen aan een nadere inspectie onderwerpen en sprak daartoe met vijftien mensen die zich beroepshalve of uit interesse bezighouden met de dood. Zo komen er medische, psychologische, maatschappelijke, biologische, ethische, economische en spirituele vragen aan de orde als: Wat is de dood eigenlijk? Hoe gaat sterven? Hoe gaan we ermee om? Wat gebeurt er met het stoffelijk overschot? En zijn wij meer dan ons fysieke lichaam?

Aan het woord komen onder anderen funerair historicus Wim Cappers, cardioloog en onderzoeker van bijna-doodervaringen Pim van Lommel, psychiater Jan Mokkenstorm, rouwdeskundige Leoniek van der Maarel, forensisch arts Wilma Duijst en schrijver Martin Michael Driessen. Vanuit hun deskundigheid vertellen zij over hun inzichten en ervaringen, en over hoe deze hun persoonlijke visie op de dood hebben beïnvloed. Tezamen bieden ze de lezer nieuwe inzichten en stof tot nadenken over thema’s als zingeving en de maakbaarheid van het levenseinde.

Over Elke Veldkamp
Elke Veldkamp (1971) studeerde Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt als zelfstandig tekstschrijver en (bedrijfs)journalist voor verschillende opdrachtgevers, met name maatschappelijke organisaties.