vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Prachtige recensie in VPRO Gids over Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro
maandag 11 september 2017

Vorige week is Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro verschenen. Vandaag verscheen een lovende recensie in de VPRO Gids:

‘Een roman zoals je ze maar zelden leest; zo veelomvattend, verrukkelijk cynisch en universeel.Zo'n boek dat je het liefst door elke brievenbus wilt duwen.’ VPRO Gids

Over Het leven in tijden van vrede:

In deze grootse roman schetst Pecoraro de geschiedenis van Italië, van onze West-Europese beschaving vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu - en daarna. Hij doet dit via de gedachten en woorden van de 69-jarige ingenieur Ivo Brandani, die terugblikt op zijn leven. Een meesterwerk over een tijd, een land, over ons.

De roman werd bekroond met de Premio Viareggio, Premio Volponi en de Premio Mondello en stond op de shortlist voor de Premio Strega.

De Italiaanse pers over de roman:

‘Een meesterwerk.’ Il Corriere della Sera

'Een ongekend vurig en krachtig werk. Het is de erfgenaam van gekwelde helden, van Céline, van Malcolm Lowry, Don DeLillo.' La Repubblica

‘Een van de beste romans van de laatste tijd.’ Il Messaggero

‘Een literaire sensatie.’ Il Mattino

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam