woensdag 26 juni 2019
Lszl Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Literatuurkeuze Brigitte Kaandorp bij De Meesterwerken: De Napolitaanse romans van Ferrante!
donderdag 1 juni 2017

Gisterenavond was Brigitte Kaandorp te gast bij het VARA programma 'De Meesterwerken'. Haar literatuurkeuze is gevallen op De Napolitaanse romans van Elena Ferrante! 'Een meestervertelster. Ik kon niet meer stoppen met lezen.'

Bekijk hier de aflevering terug.

Over De Meesterwerken
Als je n boek, n film, n muziekstuk, n beeldend kunstwerk en n tv-programma mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom?

In de ADAM Toren ontvangt presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman wekelijks een bijzondere hoofdgast om d grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur te bespreken. Het publiek kan stemmen op hun favoriete boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk. Deze lijst is een samenstelling van werken die zijn aangedragen door onze hoofdgasten, kenners uit elk vakgebied en het publiek.

Stem hier op De Napolitaanse romans van Elena Ferrante!

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam