Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Liesbeth Lagemaat genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs!
vrijdag 26 mei 2017

Liesbeth Lagemaat is met Nachtopera genomineerd voor de Karel van de Woestijneprijs, een driejaarlijkse prijs voor poëzie! Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Het publiek kan van 18 mei t/m 4 juni stemmen op een van de gedichten uit de genomineerde bundels. De winnaar van de jury- en de publiekprijs wordt op 10 juni bekendgemaakt in het Museum Dhondt-Dhaenens. Klik hier om te stemmen!

De overige genomineerden dit jaar zijn Anneke Brassinga, Eva Gerlach, Mark Boog en Bart Meuleman.

De Karel van de Woestijneprijs is vernoemd naar de Vlaamse dichter Karel van de Woestijne (1900-1906) en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt door de gemeente Sint-Martens-Latem. De winnaar ontvangt €3000.

Eerdere winnaars van de prijs waren Gerrit Kouwenaar, Leonard Nolens, Charles Ducal en Hans Tentije.

Over Liesbeth Lagemaat
Liesbeth Lagemaat (Bergen op Zoom, 1962) studeerde Nederlands en Taal- en Literatuurwetenschap. Lagemaat heeft gewerkt als journalist, actrice, reclametekstschrijver, accountmanager en docent Nederlands. Na enige jaren verspreid poëzie te hebben gepubliceerd, vooral in Maatstaf en De tweede ronde, verscheen in 2005 haar debuutbundel Een grimwoud in mijn keel, waarvoor ze de C. Buddingh’-prijs kreeg toegekend. In 2007 verscheen van haar Een koorts van glas. In 2009 Handlanger – Het witte kind, en in maart 2012 Het uur van de pad. In 2015 verscheen Nachtopera.