vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
LŠszlů Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Ben Zwaal ontvangt Leo Herberghs PoŽzieprijs
dinsdag 9 mei 2017

Gisteren is bekendgemaakt dat Ben Zwaal (B.Zwaal) de winnaar is van de vierde Leo Herberghs PoŽzieprijs. Initiatiefnemer van de Leo Herberghs poŽzieprijs is De stichting Dichter in Beeld, een stichting die zich ten doel stelt om (Limburgse) dichters en hun gedichten een fysieke plek te geven in het straatbeeld en landschap. De prijs, bestaande uit een geldsom, wordt op zaterdag 13 mei uitgereikt in filmzaal Schunck* (Glaspaleis) in Heerlen. Zie hier voor meer informatie.

Ben Zwaal schrijft een kort gedicht dat door stichting Dichter in Beeld wordt uitgevoerd in een poŽtische boomstam. De literaire boomstammen met hun dichtregels liggen in Voerendaal, langs het Leo Herberghs PoŽziepad.

Over de prijs
De Leo Herberghs PoŽzieprijs wordt gedurende vijf jaar jaarlijks uitgereikt en is mogelijk gemaakt door een schenking van Leo en Cis Herberghs. In 2014 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan dichter Kreek Daey Ouwens. Aan dichter Emma Crebolder viel in 2015 die eer te beurt. Vorig jaar won Maria Barnas.

Over Ben Zwaal
Ben Zwaal (1 januari 1944) is een Nederlandstalig dichter en theatermaker en -regisseur. Hij debuteerde in 1984 met de bundel fiere miniature. Daarna verschenen nog tien bundels, waarvan een drifter werd genomineerd voor de Ida Gerhardt PoŽzieprijs en zouttong voor de VSB poŽzieprijs.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam