vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

De geluiden van Paul Meeuws op shortlist C. Buddingh'-Prijs!
maandag 10 april 2017

Vandaag werd bekendgemaakt dat de gedichtenbundel De geluiden van Paul Meeuws op de shortlist staat voor de C. Buddingh'-Prijs! De C. Buddingh'-prijs is een Nederlandse poëzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Poetry International Festival in Rotterdam op 1 juni.

De jury over De geluiden:
"Een debutant op leeftijd wat merkbaar is aan de doorleefdheid van de gedichten en het grote vakmanschap, maar ze hebben de urgentie en de tastende nieuwsgierigheid van een jongeling. Verbazingwekkend consequent en elegant spelen muziek en geluid een aansprekende rol in deze bundel die indruk maakt door zijn hechtheid en trefzekere woordkeus en die ook meer dan eens ontroert."

Naast De geluiden van Paul Meeuws zijn dit jaar genomineerd: Binnenplaats van Joost Baars, Röntgenfotomodel van Vicky Francken en Anagrammen van een blote keizer van Tijl Nuyts. Vorig jaar mocht Marieke Rijneveld de prijs in ontvangst nemen voor haar bundel Kalfsvlies.

De genomineerde dichters presenteren hun werk aan het publiek in een speciaal programma tijdens het Poetry International Festival. Aan het slot van dit programma wordt de winnaar bekendgemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van 1200 euro verbonden.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam