zoek op deze website

Nieuws     

maandag 12 november 2018
Voorjaarsaanbieding 2019 nu online!

maandag 29 oktober 2018
'Vaderland' van Fernando Aramburu wordt tv-serie

vrijdag 26 oktober 2018
Annemarie Estor wint Jan Campert-prijs

dinsdag 16 oktober 2018
Finse auteur Arto Paasilinna overleden

vrijdag 12 oktober 2018
Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

donderdag 4 oktober 2018
Isabel Allende ontvangt National Book Lifetime Achievement Award

dinsdag 28 augustus 2018
Kreek Daey Ouwens te gast op de Nacht van de Poëzie

dinsdag 7 augustus 2018
Lovende recensies voor toneelstuk 'The Lehman Trilogy' van Stefano Massini

donderdag 26 juli 2018
Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

maandag 2 juli 2018
Markus van der Graaff te gast bij Lezentv

Meer nieuws... -->

Aura Xilonen te gast als writer-in-residence!
maandag 20 maart 2017

Fantastisch nieuws! De 21-jarige Mexicaanse debutante Aura Xilonen zal tot en met 28 april op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds te gast zijn als writer-in-residence aan het Spui in Amsterdam. Morgen verschijnt haar prachtige debuutroman De cowboykampioen. Kijk hier voor meer informatie.

Het project Writers in Residence is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en biedt buitenlandse schrijvers van literaire fictie, non-fictie en poëzie gedurende twee à drie maanden een verblijf- en werkplaats in het historische en culturele hart van Amsterdam. De Writer’s Residency is gevestigd aan het Spui, boven Athenaeum Boekhandel.

Zo biedt het programma schrijvers niet alleen een inspirerende werkplek, maar wordt het schrijvers makkelijker gemaakt hun Nederlandse netwerk uit te breiden en hun werk hier te promoten, door bijvoorbeeld het geven van lezingen en het publiceren in lokale media.

Aura Xilonen
De Mexicaanse Aura Xilonen debuteerde op 19-jarige leeftijd met haar roman Campeón gabacho. Aura verblijft van woensdag 22 maart tot en met vrijdag 28 april als writer-in-residence aan het Spui in Amsterdam. Hier zal zij werken aan haar tweede roman. Op zaterdag 25 maart treedt ze op bij het Passa Porta festival in Brussel.

Xilonen werd geboren in Mexico stad in 1995 en volgde een opleiding tot cineast. Haar debuutroman werd lovend ontvangen en bekroond met de Premio Mauricio Achar. Ook is de roman vertaald in het Engels en Frans, een Italiaanse vertaling is in voorbereiding.

Over De cowboykampioen
De cowboykampioen (vertaling Lisa Thunissen) vertelt het verhaal van de 17-jarige Liborio, een tengere en schuchtere jongen die de armoede van zijn Mexicaanse familie ontvlucht. Zonder papieren komt hij terecht in een Amerikaans stadje net aan de andere kant van de grens met Mexico. Hij krijgt een baantje in een boekhandel en leest vrijwel alle boeken in de winkel om zijn taalgebruik te cultiveren en zijn kennis te vergroten. Daarmee wil hij indruk maken op het 19-jarige meisje dat hij heeft gered toen ze op straat werd lastiggevallen. Bij die vechtpartij viel hij op bij een bokstrainer, die hem onder zijn hoede neemt om een professioneel bokser van hem te maken. Nu zal hij eindelijk iets van zijn leven kunnen maken, verwacht Liborio, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

De pers over De cowboykampioen
‘Een van de belangrijkste romans van de afgelopen jaren.’ LA Review of Books

‘Een formidabele viering van de bevrijdende kracht van de taal.’ Le Monde

‘Fascinerend, overtuigend, aangrijpend en verbijsterend.’ ActuaLitté.com

‘In één woord: uitzonderlijk!’ Le Canard Enchaine


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Johannes Vermeerstraat 63, 1071 DN Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)