woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Franse pers lovend over De cowboykampioen van Aura Xilonen
woensdag 15 februari 2017

De debuutroman De cowboykampioen van Aura Xilonen is lovend ontvangen in de Franse pers! Op 21 maart verschijnt de Nederlandse vertaling.

De Franse pers over De cowboykampioen:

‘(..)De Cowboykampioen is fascinerend, overtuigend, aangrijpend en verbijsterend.’ ActuaLitté.com

‘De Cowboykampioen is een mooie, krachtige, rijke, gulle roman, in één woord: uitzonderlijk!’ Le Canard Enchaine

‘Een formidabele viering van de bevrijdende kracht van taal.’ Le Monde

Over De cowboykampioen
De 17-jarige Liborio is een tengere en schuchtere jongen die de armoede van zijn Mexicaanse familie ontvlucht. Zonder papieren komt hij terecht in een Amerikaanse stadje net aan de andere kant van de grens met Mexico. Hij krijgt een baantje in een boekhandel en leest vrijwel alle boeken in de winkel om zijn taalgebruik te cultiveren en zijn kennis te vergroten. Hij wil namelijk indruk maken op het 19-jarige meisje dat hij heeft gered toen ze op straat werd lastiggevallen. Bij die vechtpartij is hij een bokstrainer opgevallen die hem onder zijn hoede neemt en een professioneel bokser van hem wil maken. Nu zal hij eindelijk iets van zijn leven kunnen maken, verwacht Liborio, maar zo gemakkelijk gaat dat niet.

Over Aura Xilonen
Aura Xilonen was 19 toen ze in november 2015 debuteerde met deze verbluffende roman. De 21-jarige Mexicaanse was al een veel geprezen cineast en ontving voor deze debuutroman de Premio Mauricio Achar. De jury prees met name 'de volwassen vorm van een roman die op verschillende niveaus speelt met de taal'. Nog voor publicatie in Mexico werden de rechten al verkocht aan de VS, Frankrijk, Italië - en Nederland.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam