vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Vier sterren voor Dimitri Bontenakel in Knack Focus!
woensdag 15 februari 2017

Schaduw en vuur van Dimitri Bontenakel kreeg vandaag vier sterren in Knack Focus!

'Dit is niet alleen een uiterst veelzijdige roman. Schaduw en vuur slaagt erin om de 'installatie-fobische lezer' van de waarde van bepaalde moderne kunst te overtuigen. Ook een verdienste.'

Over Schaduw en vuur

Op jonge leeftijd koesteren de broers Leon en Max en hun stiefzus Nora hun dromen, op volwassen leeftijd zijn ze vrijwel alles verloren. Geborgenheid heeft plaatsgemaakt voor eenzaamheid. Verwachting is veranderd in ontgoocheling. Aan de teloorgang van hun onverbrekelijke band ligt een noodlottige gebeurtenis ten grondslag, waarop ieder van hen op zijn eigen manier reageert. Nora wordt een succesvol kunstenares, maar trekt zich terug in haar fantasiewereld. Max reist af naar een oorlogsgebied en verdwijnt uit het zicht. En terwijl Leon op een stoffige zolder een enorm archief van herinneringen aanlegt, dringt een jonge vrouw zijn leven binnen – reddende engel of schikgodin? Dit fascinerende en ingenieus vertelde verhaal over verzoening en schuld begint in de nabije toekomst en eindigt in het recente verleden. Dan wordt met een schok duidelijk waarom de levens van Nora, Max en Leon zo gelopen zijn. Maar was dit de enige mogelijkheid?

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam