woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

WINACTIE: lees Wachten op Bojangles nog vóór het in de winkels ligt!
vrijdag 5 augustus 2016

Olivier Bourdeaut overkwam eind vorig jaar waar iedere beginnende schrijver van droomt: het verhaal dat hij op zijn blog publiceerde, werd een megaseller op papier. Eind augustus verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn onwaarschijnlijk mooie roman, Wachten op Bojangles. Dit verhaal over een onvoorwaardelijke liefde is zo aanstekelijk geschreven dat in de Parijse metro mensen het hardop lachend en even later met tranen in de ogen zaten te lezen.

Verschillende Nederlandse boekhandelaren zijn al begonnen met het lezen van dit sprankelende sprookje, en we willen ook tien lezers de kans bieden dit boek te lezen vóór het in de winkel ligt. Wil jij kans maken op een vooruitexemplaar? Stuur een mailtje naar publiciteit@wereldbibliotheek.nl en overtuig ons dat jij dé ideale lezer voor dit boek bent!

Wachten op Bojangles is het verhaal van een jongen die een sprookjesachtig leven leidt met zijn vader en moeder in een peperduur appartement in Parijs. Het liefst danst zijn moeder dag en nacht op de weemoedige melodie van ‘Mr. Bojangles’, gezongen door Nina Simone. Maar gaandeweg krijgt de jongen in de gaten dat zijn moeder heel anders is dan andere mensen, en dat zijn vader uit liefde voor haar toegeeft aan haar even briljante als onuitvoerbare ideeën. Zelfs als de realiteit niet langer buiten de deur gehouden kan worden, blijft hij haar onvoorwaardelijk liefhebben. En dat alles in een taal die over de bladzijden danst.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam