donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Peter van Lier treedt op bij nY en Letteren &cetera
woensdag 4 mei 2016

Peter van Lier, van wie onlangs de dichtbundel Laaglandse remedies verscheen, treedt binnenkort twee maal op:

zaterdag 7 mei: nY presenteert: Acting Sideways

Naar aanleiding van #28 organiseert nY op zaterdag 7 mei een namiddag rond Lauren Berlants notie van 'lateral agency': een manier van handelen die de reproductie van het dagelijkse leven in crisistijd onderbreekt, en die 'can produce an experience of self-abeyance, of floating sideways', met het oog op 'a sense of well-being that spreads out for a moment, not a projection towards a future.'

Het programma wordt ingeleid door nY-redacteurs en samenstellers van #28 Hans Demeyer en Frank Keizer. Daarna volgen presentaties over de manier waarop zijdelings handelen onze conceptie van politiek, werk, schrijven, zorg en seksualiteit kan verrijken of verfijnen. Met lezingen door literatuurtheoreticus en professor aan de Universiteit van Leiden Frans-Willem Korsten en dichter Peter van Lier, en een performance door kunstenaarscollectief BUREN (Oshin Albrecht and Melissa Mabesoone).

Op 7 mei om 14:30 in Casco, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van nY.

donderdag 19 mei: Letteren &cetera met Auke Kok, Threes Anna, Anja Sicking, dichter Peter van Lier en vertalers Jan Versteeg en Marcel Otten

Letteren &cetera is de literaire talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds. Per aflevering staan drie gloednieuwe boeken centraal, drie titels waarin op enigerlei wijze door het fonds is geďnvesteerd. Op donderdag 19 mei ontvangt presentator Kenneth van Zijl zes gasten. Een van zijn gasten is dichter Peter van Lier, die hij zal spreken over zijn nieuwste bundel Laaglandse remedies. Publiek is hierbij van harte welkom.

Wilt u de opnames bijwonen? Reserveer dan hier.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam