donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Erik Vlaminck krijgt Gulden Boek
maandag 1 februari 2016

Het Gulden Boek is een onderscheiding van Boek.be voor een persoon die zich op bijzondere wijze inzet voor het boek of de verspreiding ervan.

Erik Vlaminck, die onlangs zijn nieuwste roman De zwarte brug publiceerde, ontvangt de onderscheiding o.a. voor zijn inzet als mede-oprichter en later voorzitter van de Vlaamse Auteursvereniging.

Hij lag mee aan de basis van een schrijversstatuut, de nieuwe fiscale regeling voor auteursrecht, de hervorming van het lezingensysteem en de modelcontracten voor auteurs. Als huidig voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde was hij één van de initiatiefnemers voor de Canon van de Nederlandstalige literatuur die vorig jaar verscheen.

Jos Geysels in de laudatio:
‘Het boekenvak is je erkentelijk voor je inhoudelijke vakkennis, het strategisch inzicht, de tactische souplesse en de ironische vastheid waarmee je getracht hebt zowel het statuut en de positie van de auteurs te verbeteren alsmede alle registers open te trekken om het boek de plaats te geven die het in de samenleving verdient. Namelijk kwaliteitsliteratuur aanbieden zonder een hoge drempel, voor zoveel mogelijk mensen dus. Een canon, maar dan wel voor iedereen.’

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam