vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Jonas Lüscher te gast bij HEYU! Writers: 12 schrijvers, 12 steden
dinsdag 8 december 2015

Zondag 6 maart, 16.00 uur, OBA Theater

Schrijvers zijn de antennes van onze samenleving. Juist vanwege hun bijzondere positie aan de rand, zetten zij vraagtekens bij hedendaagse ontwikkelingen in Europa. In deze reeks ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde & leven, geschiedenis & herinnering, migratie & Fort Europa, stad & platteland, politiek & democratie, denken & doen. Vanuit de OBA in Amsterdam gaat de dialoog van start met auteurs uit Parijs, Madrid, München, Dublin, Stockholm en andere Europese steden.

Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, welke knelpunten brengen zij in hun werk over het voetlicht en hoe daarop te reageren? Waar zit de angst, waar zit de hoop?

Te gast hierover zijn Jonas Lüscher (1976) en Britta Böhler (1960). Van Lüscher verscheen dit jaar de prachtige roman Het voorjaar der barbaren, dat in vele landen wordt vertaald. In het boek worden rijke, jonge Engelsen uit de Londense City die feest vieren in Tunesië, geconfronteerd met het Engels staatsbankroet, waarna de barbarij zich aandient. Lüscher was onderwijzer in Bern en werkte een paar jaar in de Duitse filmindustrie. Daarna studeerde hij aan de Hogeschool voor filosofie in München. Tegenwoordig is hij verbonden aan de Technische Hogeschool in Zürich.

Britta Böhler is schrijver en Nederlandse advocaat van Duitse afkomst. Ze studeerde rechten, filosofie en politieke wetenschappen. Ze speelde een rol in enkele van de meest spraakmakende rechtszaken van de afgelopen tijd. Haar roman De beslissing, over een cruciale periode in het leven van Thomas Mann, kreeg internationaal erkenning.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Klik hier om kaarten te bestellen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam