vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Rosa Montero te gast bij HEYU! Writers: 12 schrijvers, 12 steden
dinsdag 8 december 2015

Zondag 21 februari, 16.00 uur, OBA Theater

Schrijvers zijn de antennes van onze samenleving. Juist vanwege hun bijzondere positie aan de rand zetten zij vraagtekens bij hedendaagse ontwikkelingen in Europa. In deze reeks ondervraagt literatuurcriticus en programmamaker Margot Dijkgraaf voor de OBA twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde & leven, geschiedenis & herinnering, migratie & Fort Europa, stad & platteland, politiek & democratie, denken & doen. Vanuit de OBA gaat de dialoog van start met auteurs uit Parijs, Madrid, München, Dublin, Stockholm en andere Europese steden.

Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, welke knelpunten brengen zij in hun werk over het voetlicht en hoe daarop te reageren? Waar zit de angst, waar zit de hoop? Te gast deze keer is Rosa Montero (Madrid, 1951). Montero is een van Spanje’s bekendste schrijvers. Als journalist bij El Paďs ontving ze vele prijzen. Haar passie voor lezen ontstond toen ze als kind vijf jaar lang in bed moest blijven. Ze studeerde psychologie en journalistiek. Bij uitgeverij Wereldbibliotheek verschenen van haar De dochter van de kannibaal, Hartstochten - Liefdes die de geschiedenis veranderden, Het hart van de Tartarus, Red de wereld! Volg de instructies en Vrouwenportretten. Onlangs publiceerde zij Het absurde idee je nooit meer te zien waarin ze haar verdriet over de dood van haar man koppelt aan het dagboek van Marie Curie.

Met medewerking van Athenaeum Boekhandel en met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Klik hier om kaarten te bestellen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam