vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Voorjaarsaanbieding 2016 online!
maandag 9 november 2015

Uitgeverij Wereldbibliotheek komt weer met een sterke aanbieding: in het voorjaar van 2016 verschijnen er klassiekers, bestsellers, geëngageerde literatuur, poëzie, non-fictie én een graphic novel.

Bekijk hier onze volledige voorjaarsaanbieding!

Na het succes van de Napolitaanse romans kon een heruitgave van het debuut van Elena Ferrante natuurlijk niet uitblijven, naast herdrukken van haar eerdere romans, Dagen van verlating en De verborgen dochter. Ook verschijnt er een nieuwe roman van María Dueñas, auteur van Het geluid van de nacht, en Schittering van Margaret Mazzantini, wier Ga niet weg werd verfilmd met Penélope Cruz in de hoofdrol.

Aan de lijst met klassiekers kunnen we deze aanbieding nieuwe romans van Sándor Márai en Nikos Kazantzakis toevoegen, en een uitgave van Daisy Miller van Henry James. Geëngageerde literatuur komt in de vorm van De darkroom van Isaac Rosa en Vroeger was alles beter! van Tuomas Kyrö.

Non-fictie publiceren we dit voorjaar over de zorg en over Shakespeare, en er verschijnt een poëziebundel van Peter van Lier. Lies Van Gasse en Peter Theunynck schreven samen de graphic novel Nel.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam