woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

A.B. Yehoshua op Crossing Border!
donderdag 5 november 2015

De Faulkner van Israël, zo wordt Abraham B. Yehoshua (1936) ook wel genoemd. Met 11 boeken die in meer dan 30 talen zijn vertaald, is Yehoshua een van de belangrijkste Israëlische auteurs van onze tijd. Hij staat erom bekend controversiële onderwerpen niet te schuwen, een geëngageerde auteur dus voor wie alles, zoals hij zelf formuleerde, ‘noodgedwongen in het teken staat van fundamentele vragen over leven en dood’.

Op Crossing Border komt hij vertellen over zijn nieuwste boek Het eerbetoon. Hij wordt geïnterviewd door Michel Krielaars, chef boeken van NRC Handelsblad.

Datum: vrijdag 13 november 2015
Tijd: 12.30 - 13.20 uur
Locatie: Haags Historisch Museum, Den Haag
Tickets: te reserveren via de website van Crossing Border