vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
LŠszlů Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Presentatie Nonk Theo en de mijnen, Ferdi Schrooten
vrijdag 30 oktober 2015

Op 3 november verschijnt Nonk Theo en de mijnen van Ferdi Schrooten.

Jaren geleden gaf Ferdi Schrooten baan en huis op om in AustraliŽ op zoek te gaan naar sporen van zijn oom, die in 1954 op 24-jarige leeftijd de beklemmende sfeer ontvluchtte van de toenmalige Mijnstreek, waar kerk, staat en mijnen allesbepalend waren. Een stapeltje brieven van Nonk Theo, even intrigerend als raadselachtig, is het begin van een lange zoektocht, die zich grotendeels voltrekt in de Outback van AustraliŽ.

Nonk Theo en de mijnen beschrijft het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die in AustraliŽ zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed.

Uitgeverij Wereldbibliotheek nodigt u, mede namens de auteur, van harte uit op de boekpresentatie van Nonk Theo en de mijnen van Ferdi Schrooten. Deze vindt plaats op dinsdag 3 november om 17.00 uur in het Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2, te Heerlen.

Dinsdag 3 november
Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2, Heerlen
Entree: gratis
Aanmelden via publiciteit@wereldbibliotheek.nl.

Programma

U wordt ontvangen met typisch Limburgse vlaai, koffie en thee. Vervolgens zal eerst Joos Philippens, Ferdi's oud-chef uit zijn begintijd als verslaggever en nu werkzaam bij Media Groep Limburg, spreken. Daarna wordt Ferdi geÔnterviewd door Koen van Gulik, uitgever van Uitgeverij Wereldbibliotheek. Na afloop staat er een Limburgs/Australisch buffet (plus barbecue) voor u klaar, met passende drank. Voor en na afloop van het programma kunt u binnen en buiten de collectie van het Nederlands Mijnmuseum bekijken.

Lees hier een fragment uit Nonk Theo en de mijnen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam