Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Bouke Billiet opent op 15 september het seizoen bij deBuren
donderdag 27 augustus 2015

Met een prikkelende theatervoorstelling opent deBuren op dinsdag 15 september het cultureel seizoen. Bouke Billiet stelt Wij waren Trojanen aan u voor, een spannende dubbelroman over de bewoners van twee eilanden die denken dat de hele wereld rondom hen is vergaan. Samen met cellist, componist en jazzfenomeen Ernst Reijseger brengt hij zijn boek op de planken. Een primeur!

Zin Magazine riep Wij waren Trojanen vorige maand nog uit tot hun Keuze van de Maand, en schreef over de roman: ‘Een wonderlijk boek dat leest als een razende. Origineel, grappig, fascinerend.’ Lees hier de volledige bespreking.

Over de artiesten

Bouke Billiet debuteerde met In de naam van Tien Kamelen, dat meteen genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Voor citybooks trok hij in opdracht van deBuren naar Indonesië. (Lees of beluister hier het resultaat!) Dit voorjaar stelde hij Wij waren de Trojanen voor, een spannend en ontroerend verhaal waarin de liefde met geweld en het geweld met de liefde wordt bevochten. Erik Vlaminck zei over de roman: ‘Bouke Billiet schrijft in Wij waren de Trojanen met hilarische ernst over tijdloze actualiteit. Een boek dat ertoe doet.’

Ernst Reijseger is cellist, componist en improvisator. Op het North Sea Jazz Festival won hij de Bird Award en in 2010 rijfde hij het Gouden Kalf binnen voor de beste filmmuziek. Hij schakelt moeiteloos tussen avant-garde en klassiek, jazz en wereldmuziek. Eerder trad hij op met de dichters Ramsey Nasr en Ester Naomi Perquin; op 15 september staat hij aan de zijde van Bouke Billiet.