Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Persbericht - Isabel Allende in Den Haag
donderdag 31 maart 2005

Amsterdam, 31 maart 2005 – Isabel Allende bezoekt Nederland van maandag 4 tot woensdag 6 april voor een korte maar intensieve promotietournee

Bij die gelegenheid is zij op dinsdag 5 april te gast in boekhandel Paagman te Den Haag. Daar wordt zij vanaf 17.00 geïnterviewd door Ursul de Geer over haar leven en werk en zal zij in gesprek gaan met het publiek. Na afloop zal zij voorlezen uit haar nieuwe roman Zorro, die in mei gaat verschijnen.

Via de website www.wereldbibliotheek.nl biedt uitgeverij Wereldbibliotheek de lezers van Isabel Allende de mogelijkheid om vragen aan haar te stellen. De inzenders van de drie leukste vragen worden door de uitgeverij uitgenodigd om hun vragen op dinsdag 5 april persoonlijk aan Isabel te stellen. Zij krijgen tevens een gesigneerd exemplaar van een van haar boeken.

Isabel Allende (Lima, 1942) publiceerde talrijke romans en artikelen. Haar wereldwijde succes begon met de roman Het huis met de geesten, in 1985 in Nederlandse vertaling verschenen, gevolgd door Liefde en schaduw, Eva Luna, Het goud van Tomás Vargas, Het oneindige plan, Paula, Afrodite, Fortuna's dochter, Portret in sepia, Herinnering aan mijn Chili, De stad van de wilde goden, Het rijk van de Gouden Draak en Het woud van de pygmeeën.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lara Bresser via 020-6381899 of l.bresser@wereldbibliotheek.nl

Zie ook de website van uitgeverij Wereldbibliotheek www.wereldbibliotheek.nl en
de website van boekhandel Paagman www.paagman.nl.