donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

De onstuitbare opmars van Elena Ferrante
donderdag 25 juni 2015

‘Een van de grootste romanschrijvers van onze tijd’
The New York Times Book Review

‘Wat ik van haar heb gelezen is zo exceptioneel dat je weet: deze blijft.’
– Marja Pruis in De Groene Amsterdammer

Al 23 jaar weet niemand wie ze is, maar de internationale opmars van Elena Ferrante is onstuitbaar. De Italiaanse schrijfster heeft op Twitter en in Amerika een heuse #FerranteFever ontketend, domineert de bestsellerlijsten in eigen land, en dingt op 2 juli mee naar de Premio Strega, de belangrijkste literaire prijs van Italië.

Het zijn haar Napolitaanse romans die Ferrante een internationale doorbraak bezorgd hebben. Wereldbibliotheek gaf daarvan in 2013 al De geniale vriendin uit. Nu verschijnt in augustus het tweede deel uit deze vierdelige romancyclus over twee meisjes die opgroeien in een kleurrijke volksbuurt in Napels: De nieuwe achternaam. Lila en Elena zijn inmiddels jonge vrouwen: Lila gaat trouwen, terwijl Elena mag doorleren. Beiden proberen op hun eigen manier het beste van hun leven te maken.

Ferrante laat zich niet interviewen, maar voor haar Italiaanse uitgevers maakte ze een uitzondering. Lees hier hun gesprek uit The Paris Review.

Lees hier het stuk van de bekende Amerikaanse criticus James Wood uit The New Yorker waarmee hij de FerranteFever ontketende.

Lees hier over De geniale vriendin in de VPRO Gids.

Lees hier het stuk over de FerranteFever dat afgelopen week in De Groene Amsterdammer stond.

Luister hier een rapportage van VPRO Nooit meer slapen terug: een gesprek tussen schrijfsters Marte Kaan en Marja Pruis over Ferrante en haar mysterieuze identiteit.

‘Wat een krachtige en betoverende schrijver!’
Le Monde

‘Ferrante gelooft dat boeken die wat te zeggen hebben, vroeg of laat lezers vinden. Laten we bewijzen dat ze gelijk heeft.’
– Katja de Bruin in de VPRO Gids