vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Erik Vlaminck in het Engels vertaald
donderdag 26 maart 2015

Met gepaste trots kunnen wij melden dat op 14 februari de Engelse vertaling van Erik Vlamincks grandioze roman Brandlucht is verschenen bij de prestigieuze uitgeverij House of Anansi.

Op de website van House of Anansi wordt de roman als volgt aangeprijsd:

"Told from the points of view of a mother and daughter, Fire and Air tells the story of a Belgian and Dutch family who flee to Canada to escape the Second World War, only to have the past catch up to them.

Ten-year-old Elly Verkest is a first-generation immigrant to Canada. Her father, Gaston, is one of the many Belgians who moved to the country after the Second World War, and her mother, Mina, is from Zundert, a small town in the Netherlands. When Gaston goes on one of his trips to his hometown of Flanders, he doesn’t come back. As each struggles with the sudden disappearance of Gaston, mother and daughter grow farther apart. When she is a young adult, Elly decides to search for her father in Belgium. There, she discovers that Gaston has a secret life.

When Elly returns to Canada, she finds out she is pregnant by a man she met in Atwerp. Several years later, Elly’s daughter, Linda, develops a close relationship with her grandmother. Slowly, she discovers all of the family secrets..."

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam