woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Zomeraanbieding 2015
maandag 23 maart 2015

Wereldbibliotheek komt met een kleurrijke zomeraanbieding: naast de nieuwe Allende verschijnt van de internationaal doorgebroken Elena Ferrante een nieuwe roman; komt Piet de Rooy (auteur van het bekroonde Ons stipje op de waereldkaart) met een boek over de Nederlandse Darwin; schreef Jan Knol 'de draagbare Spinoza'; en zetten we de lijn van Duitse klassiekers door met De erven Oppermann van Lion Feuchtwanger.

Maar ook de moderne tijd gaat niet onopgemerkt voorbij: Ulrich Becks De wereldrisicomaatschappij is relevanter dan ooit, en Emiliano Monge schreef met De rauwe hemel een aangrijpend boek over de geweldsspiraal in Mexico.

Met een nieuwe roman van A.B. Yehoshua, het debuut van Julia Franck (auteur van de bestseller De middagvrouw) en een dichtbundel van Han van der Vegt is het feest compleet: de zomer kan beginnen!

Klik hier om de zomeraanbieding te bekijken.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam