woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Fotoverslag presentatie Berlijn Alexanderplatz
donderdag 19 maart 2015

Op woensdag 18 maart werd in het Goethe Institut in Amsterdam de fonkelende nieuwe - en eerste complete - vertaling van Berlijn Alexanderplatz van Alfred Döblin, van de hand van meestervertaler Hans Driessen, gepresenteerd.

Hier ziet u een verslag foto's van deze presentatie (fotograaf: Koos Hageraats).

Berlijn Alexanderplatz is het verhaal van een man die méér van het leven verlangt dan een simpele boterham en daarmee het noodlot over zich afroept. De roman kan zich in originaliteit en virtuositeit meten met Ulysses van James Joyce.

Deze klassieke roman uit de Duitse literatuur werd ten doop gehouden in een prachtige zaal in het Goethe Institut, met medewerking van Britta Böhler, Léon Hanssen, Erik Bindervoet, Bregje Hofstede, Maarten Doorman, Guido Groenland en Paul Prenen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam