woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Presentatie Afscheid van Odessa van Vladimir Zjabotinski
donderdag 5 maart 2015

In 1935 schreef Vladimir Zjabotinski – journalist, schrijver en militant zionist – Afscheid van Odessa, een roman over de ondergang van het oude Odessa aan het begin van de 20ste eeuw, de stad waar hij in 1880 geboren werd en zijn jeugd doorbracht. Het is een schitterende herinnering aan een verdwijnende wereld, belichaamd in de drie broers en twee zussen van de joodse familie Milgrom, die opgroeien in de politieke en culturele woelingen van hun tijd en die zich gedwongen voelen te kiezen tussen verzet en assimilatie. Afscheid van Odessa is in Rusland nog altijd niet in boekvorm verschenen.

Op donderdag 12 maart om 17.00 uur wordt de allereerste Nederlandse vertaling van deze roman gepresenteerd in boekhandel Pegasus, Singel 367 te Amsterdam.

Programma:

- Vertalers Otto Boele en Inge van Gemert introduceren de roman en lezen enkele fragmenten voor
- Hubert Smeets, redacteur Midden- & Oost-Europa van het NRC Handelsblad, neemt het eerste exemplaar in ontvangst
- Alec Kopyt, geboren in Odessa en lid van de Amsterdam Klezmer Band, speelt vooroorlogse straatmuziek uit Odessa

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam