vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
LŠszlů Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Presentatie Mensen van goede wil in Museum Catherijneconvent
dinsdag 13 januari 2015

PAX Christi: een katholieke luis in de pels van de overheid en politiek. Over de geschiedenis van deze Nederlandse vredesbeweging is nu een boek geschreven. De presentatie van Mensen van goede wil van Maarten van den Bos vindt plaats op woensdag 4 februari om 14.00 uur in het Museum Catherijneconvent te Utrecht.

In het Museum Catherijneconvent spreken de katholiek theoloog professor Erik Borgman en bisschop Gerard de Korte samen met de protestantse hoogleraar James Kennedy over de rol van religie en politiek. Auteur Van den Bos gaat in gesprek met Borgman en het eerste exemplaar wordt tijdens de feestelijke boekpresentatie uitgereikt door Mgr. De Korte aan een van de oprichters van PAX Christi, mevrouw Wesselink-Steenhof.

Mensen van goede wil is niet alleen een geschiedenis van de naoorlogse Nederlandse vredesbeweging aan de hand van PAX Christi, het laat ook zien in hoeverre religie en politiek met elkaar verstrengeld waren. Na de succesvolle mobilisatie van een brede achterban in de jaren í80 tegen de kernwapens, volgde na de val van de muur een grondige heroriŽntatie op haar eigen identiteit en op haar dagelijks werk in het nieuwe millennium. Waartoe heeft deze heroriŽntatie geleid? Is vredesorganisatie PAX nog steeds de luis in de pels van de overheid, en wat is de invloed van de kerk op de organisatie?

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam