woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Presentatie Zand op een zeebed in Brussel
dinsdag 13 januari 2015

Lies Van Gasse maakte een graphic poem. Zand op een zeebed is een beeldend vertelde reis naar de essentie van het menselijk bestaan – naar het raadsel dat wij voor onszelf zijn, op zoek naar antwoorden die ons altijd weer ontglippen.

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 5 februari om 19.30 uur in Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel. Kijk hier voor meer informatie.

Tsead Bruinja leidt Lies Van Gasse in, Jan Klug verzorgt de muziek, Heleen Debruyne interviewt en Flor Declercq, Annemarie Estor en Dimitri Bontenakel reageren op creatieve wijze op deze nieuwe bundel.

Met een breed palet aan schrijf- en schildertechnieken vertelt Lies Van Gasse in deze graphic poem hoe een vrouw in de jungle van een stad terechtkomt en daar op zoek gaat naar zichzelf: in de stad, in de ander, in een gevecht. Haar pogingen brengen haar naar het strand, waar ze samen met haar zoektocht wordt uitgevlakt, tot er enkel vragen overblijven.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam