donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Presentatie Nachtopera bij Scheltema
dinsdag 13 januari 2015

Nachtopera is een episch gedicht van Liesbeth Lagemaat. Dit bijzondere boek wordt gepresenteerd met een voorstelling op vrijdag 30 januari om 20.15 uur in boekhandel Scheltema, Koningsplein, Amsterdam (inloop vanaf 20.00 uur).

De drie stemmen die in Nachtopera met elkaar in conflict zijn, komen deze avond aan het woord. De stem van de man wordt vertolkt door Hans Dekkers; die van het kind door Myra Felicia Veldkamp; die van de vrouw door Liesbeth Lagemaat. Soundscapes, elektrische gitaar: Jasper Lagemaat. Mise-en-scène: Martin Michael Driessen. Kijk hier voor meer informatie.

In Nachtopera vertellen drie verschillende stemmen het verhaal over een man, een vrouw en een kind die er niet in slagen een gezin te vormen en daardoor jammerlijk ten onder gaan. De stuwende, opzwepende kracht van de taal van deze drie gewonde mensen brengt de lezer zin voor zin naar de diepten van de menselijke ziel. En elke zin raakt je hart.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam