woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Presentatie Jozef en zijn broers van Thomas Mann
donderdag 16 oktober 2014

Op 22 oktober 2014 vindt een belangrijke literaire gebeurtenis plaats. Dan wordt, meer dan 70 jaar na het Duitse origineel, de allereerste Nederlandse vertaling van Joseph und seine Brüder van Thomas Mann gepresenteerd. Dit magnum opus is in alle wereldtalen vertaald, maar tot nu toe niet in het Nederlands. Daar komt nu eindelijk verandering in.

Presentatie Jozef en zijn broers, Thomas Mann
woensdag 22 oktober
16.00u – 19.00u
Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Wilt u bij deze presentatie aanwezig zijn? Stuur dan vóór maandag 20 oktober 2014 een e-mail aan: publiciteit@wereldbibliotheek.nl (Machteld de Vos).

De presentatie van Jozef en zijn broers vindt plaats op woensdag 22 oktober in de Singelkerk, Singel 452, te Amsterdam, en duurt van 16 tot 19u. Het programma is als volgt:

Koen van Gulik, uitgever van Wereldbibliotheek, verwelkomt.
Michiel Hagdorn, literatuurwetenschapper en kenner van het werk van Thomas Mann, spreekt over de politiek-culturele context van de Jozef-romans en Manns actuele stellingname ermee.
Eric Moormann, hoogleraar Klassieke Archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en groot liefhebber van de Jozef, spreekt over Manns gebruik van de klassieke en Egyptische oudheid.
Jacobine Geel, theologe en televisiepresentatrice, kijkt vanuit religieuze invalshoek naar Jozef en zijn broers.
Henri Bloemen, docent vertalen aan de KU Leuven en lid van de redactieraad voor deze vertaling, spreekt over de opgave die de vertaling van zo'n groot werk betekent.
Uitreiking eerste exemplaar & receptie

Tussen de sprekers in zal muziek klinken: sopraan Leonore van Sloten zingt liederen van Richard Wagner, Richard Strauss en Samuel Barber. Ze wordt daarbij begeleid op de vleugel door Micha van Weers.

Kijk voor meer informatie op: www.jozefenzijnbroers.nl | www.jozefenzijnbroers.be

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam