woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

De onzichtbare hand van Isaac Rosa op shortlist De Groene Waterman Prijs 2014
donderdag 15 mei 2014

De roman De onzichtbare hand van Isaac Rosa staat op de shortlist van De Groene Waterman Prijs 2014.

Deze jaarlijkse prijs bekroont een boek dat er toe doet, dat wil zeggen: een boek dat denken en doen prikkelt, ons raakt door zijn literaire verbeelding of onze blik op de samenleving verruimt. Op de shortlist staan 7 titels die in 2013 verschenen zijn. Er kan vanaf nu hier gestemd worden voor de publieksprijs.

De juryprijs wordt uitgereikt door een vakjury, bestaande uit: Edith, Iris en Katrien van De Groene Waterman, Kristien Bonneure van Cobra en Jef Staes van Arenbergschouwburg. Tijdens een literaire avond op vrijdag 27 juni wordt de winnaar van bekendgemaakt.

In De onzichtbare hand brengt Isaac Rosa een van de grote maar weinig verkende thema’s van onze tijd ter sprake: het werk. Met veel verbeelding, een sprankelende taal en een kleurrijke stijl houdt hij de lezer in de ban van zijn verhaal en laat hij op onnadrukkelijke wijze zijn opvattingen blijken. Hij laat de mensen hun werk verrichten in een voormalige fabriekshal terwijl ze worden gadegeslagen door een wisselend publiek en door de massamedia.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam