donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
LŠszlů Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Boekpresentatie De zon is het probleem niet
dinsdag 29 april 2014

Zondag 4 mei wordt in het Lloyd Hotel & de Culturele Ambassade het boek De zon is het probleem niet van DaniŽl Rovers gepresenteerd.

Hoe ziet de wereld er in het echt uit? Met die vraag ging schrijver DaniŽl Rovers de afgelopen jaren telkens weer op pad. In De zon is het probleem niet bezoekt hij een countrydansles in Someren-Eind, geniet van een kaneelparfait op de 45ste verdieping van een wolkenkrabber in Shanghai, plukt peren in Zeeland en reist per bus, trein en boot naar het Italiaanse eiland Lampedusa.

Mali, Brabant, Lampedusa. De horizon van Roversí reizen is breed en de bestemming steeds exotisch. In De zon is het probleem niet staat telkens een andere reisbestemming centraal. Wat gelijk blijft, is de scherpe en melancholische blik waarmee Rovers de wereld observeert en in kaart brengt. Vaak doet hij oorden aan waarvan hij zich afvraagt wat een mens daar in hemelsnaam te zoeken heeft. En juist daardoor stuit hij op waarheden die aan de schrijftafel niet te vinden zijn, die je alleen in den vreemde tegenkomt: dat honden in Kosovo van Acda en De Munnik houden; dat China geen einddoel is; dat kamperen op het Beursplein in Amsterdam gewoon kan; en dat vrijheid van reizen een mythe is.

De boekpresentatie vindt plaats op zondag 4 mei om 15.00u in het Lloyd Hotel & de Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam (inloop + welkomstdrankje: 14.00 uur). Tijdens de presentatie zullen de auteurs Jannie Regnerus, Franca Treur, Anton Valens en DaniŽl Rovers elk een reisverhaal van eigen hand voordragen.

Aanmelden kan via publiciteit@wereldbibliotheek.nl.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam