Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Internationale première HBO serie ‘De geniale vriendin’ van Ferrante op Filmfestival van Venetië

Nieuw Amsterdam neemt Wereldbibliotheek over
maandag 20 januari 2014

Amsterdam, 16 januari 2014 - Uitgeverij Nieuw Amsterdam heeft woensdag Uitgeverij Wereldbibliotheek overgenomen. Een van de jongste en een van de oudste uitgeverijen van Nederland gaan zo een intensieve samenwerking aan om in de huidige economische omstandigheden hun slagkracht en mogelijkheden te vergroten.

Wereldbibliotheek sprak sinds april vorig jaar met diverse partijen om het voortbestaan van de uitgeverij veilig te stellen. Wereldbibliotheek voelde zich bij Nieuw Amsterdam het beste thuis, vanwege de meerwaarde die Wereldbibliotheek voor Nieuw Amsterdam heeft. Naam, signatuur, fonds en fondsvorming worden gecontinueerd met behoud van personeel en Koen van Gulik als uitgever.

Nieuw Amsterdam zette twee jaar geleden een nieuwe koers in en ging op zoek naar nieuwe wegen en nieuwe partners. In Wereldbibliotheek vindt zij een uitgeverij die inhoudelijk en kwalitatief goed aansluit bij wat Nieuw Amsterdam voor ogen staat. En samen bestrijken de uitgeverijen de hele markt. Ze kijken uit naar deze nieuwe samenwerking.

Koen van Gulik, uitgever Wereldbibliotheek: ‘Het brede facilitaire apparaat van Nieuw Amsterdam zal het fonds van Wereldbibliotheek nog beter onder de aandacht brengen bij pers, boekhandel en publiek.’

Lidewijde Paris, directeur Nieuw Amsterdam: ‘De komst van Wereldbibliotheek geeft ons een enorme impuls om verder te gaan op de ingeslagen koers. Ik kijk uit naar de wisselwerking tussen de twee bedrijven.’

Op korte termijn verhuist Wereldbibliotheek naar het kantoor van Nieuw Amsterdam aan de Johannes Vermeerstraat 63, te Amsterdam.