donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Erik Vlaminck neemt Halewijnprijs in ontvangst
dinsdag 26 november 2013

Afgelopen zaterdag heeft Erik Vlaminck de Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, in ontvangst genomen. De jury, bestaande uit Annelies Eisinga, Danny Habets, Pon Kranen en Philo Offermans, besliste unaniem om de prijs toe kennen aan Erik Vlaminck voor zijn gehele oeuvre.

Eerdere laureaten van de Halewijnprijs zijn onder andere Allard Schröder, Arthur Japin en Tommy Wieringa. In 2012 ging de prijs naar Marita De Sterck.

Vlak voor de uitreiking sprak Erik Vlaminck op de Limburgse radio over de prijs, zijn schrijverschap en Miranda van Frituur Miranda. Dit interview is hier na te luisteren.

Vlaminck maakte in dit interview ook bekend dat Miranda van Frituur Miranda als theaterproductie in première zal gaan tijdens de volgende editie van Theater aan Zee in Oostende. Actrice Marijke Pinoy zal er de rol van de flamboyante frituuruitbaatser vertolken.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam