woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Nieuwe site met werk van en over Jeroen Mettes
maandag 4 november 2013

Op 1 november vond de lancering plaats van www.n30.nl, een nieuwe site over het werk van dichter Jeroen Mettes.

Jeroen Mettes (1978-2006) staat bekend als de grootste revelatie van de Nederlandse poëzie van het afgelopen decennium. Zijn weblog Poëzienotities baarde opzien, en na de uitgave van het tweedelige Nagelaten werk (Wereldbibliotheek 2011) was er veel lof voor zijn meer dan tweehonderd pagina’s tellende prozagedicht N30. Het gedicht werd o.a. in 2012 genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.

De nieuwe site www.n30.nl biedt ruimte aan ongepubliceerd werk van Mettes. Het gaat om delen uit zijn onvoltooide proefschrift The Poetry of the Formless. Ook zijn er fragmenten uit N30 te lezen en de poëtica ‘Politieke poëzie’.

Daarnaast biedt de website een uitgebreid overzicht van teksten over Jeroen Mettes. Meer dan 20 auteurs uit Nederland en Vlaanderen werkten afgelopen jaren aan het zogeheten Mettes-lexicon. Het idee voor het lexicon werd in 2011 ontwikkeld door Stichting Perdu die auteurs uitnodigde een korte tekst te schrijven aan de hand van een steekwoord uit Mettes’ werk. Het lexicon is verder uitgebreid op www.n30.nl en zal komend jaar worden aangevuld met nieuwe bijdragen.

www.n30.nl biedt voorts ruimte aan recensies en beschouwingen over het werk van Jeroen Mettes. De site is daarmee de meest complete verzamelplaats van teksten die verschenen naar aanleiding van Mettes’ werk.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam