donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

1 november verschijnt: Een avond bij Claire van Gajto Gazdanov
donderdag 24 oktober 2013

Een klassieke roman van weemoed en verlangen naar een onbereikbaar geworden wereld

“Ik dacht aan Claire, aan de avonden die ik bij haar had doorgebracht en begon me geleidelijk alles voor de geest te halen wat eraan voorafgegaan was; en de onmogelijkheid dat alles te begrijpen en uit te drukken maakte me moedeloos.”

Kolja is zestien jaar als hij tijdens de Russische Revolutie de kant van de Witten kiest. Dus wanneer de communisten de oorlog winnen, moet Kolja vluchten. Na omzwervingen komt hij terecht in Parijs, waar hij niet kan aarden. Maar hij ontmoet er Claire, op wie hij in Rusland al hopeloos verliefd was. Ze is getrouwd met een rijke zakenman, die vaak van huis is. Elke avond bezoekt Kolja haar, in de hoop dat ze zich aan hem zal geven. En elke avond brengen hun gesprekken hem terug naar het Rusland dat hij verlaten heeft, naar het land dat hij liefheeft en waar zijn herinneringen liggen.

Op 1 november verschijnt Een avond bij Claire van Gajto Gazdanov. Dit meesterwerk uit 1929 van de auteur van Het fantoom van Alexander Wolf verscheen in 1992 bij Uitgeverij Wereldbibliotheek in de vertaling van Helen Saelman. Zij heeft die voor deze heruitgave volledig herzien.

Hier leest u vast een fragment van de roman.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam