donderdag 28 maart 2019

Actrice Maggie Gyllenhaal verfilmt ‘De verborgen dochter’ van Elena Ferrante

Bouke Billiet in gesprek met Jan Terlouw
woensdag 16 oktober 2013

deBuren en Vrijstaat O. starten een frisse reeks literaire ontmoetingen: Nieuwe maatjes. De hoofdgast, een eminente Nederlandstalige auteur, nodigt een jonge collega uit voor een gesprek. Ze lezen voor uit elkaars werk en de oppermaat staat ook in voor de muziekkeuze van de middag.

Jan Terlouw (1931) bijt de spits af als eerste hoofdgast. Deze gerenommeerde kinderboekenschrijver schrijft tegenwoordig thrillers, samen met zijn dochter. Dat heeft hij dan ook gemeen met zijn gast Bouke Billiet (1981), die met zijn vader Daniel een kinderboek schreef, en zelf debuteerde met de goed ontvangen roman In de naam van TienKamelen.

Tijdens deze middag gaat bovendien het artistieke uitwisselingsprogramma BCC in première. Ook hier worden nieuwe maatjes gemaakt: een jonge Nederlandse dichter(es) en een jonge Vlaamse tekena(a)r(es) worden op een langgerekte first date gestuurd. Op zaterdag ontmoeten ze elkaar voor het eerst in Oostende en 24 uur later presenteren zijn een Gesammtkunstwerk: een originele samenkomst van woord en beeld. De namen blijven tot dan geheim, zodat iedereen zich kan laten verrassen.

De presentatie is in handen van Matthijs de Ridder (schrijver, literatuurcriticus en jazzfanaat). Jan Terlouw selecteerde de muziek voor de middag: Karel Cuelenaere (piano), Ruben Lamon (bas) en Matthias De Waele (drums) – samen jazztrio Trioxide – staan garant voor een sterke combinatie van klassiekers, bewerkingen van popsongs en eigen arrangementen.

Nieuwe maatjes
Literaire ontmoetingen aan zee
zondag 20 oktober 2013, 15:00u
Vrijstaat O., Zeedijk 10, 8400 Oostende