vrijdag 20 maart 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

woensdag 9 januari 2019
HBO Ferrante tv-serie 'De geniale vriendin' uitgezonden door VPRO

Vandaag verschijnt: Geschiedenis is overal
dinsdag 15 oktober 2013

In de Maand van de Geschiedenis verschijnt op vandaag: Geschiedenis is overal, onder redactie van Frank Huisman, Nico Randeraad en Georgi Verbeeck

Achter elk gebouw, voertuig, standbeeld, landschap gaat een fascinerend historisch verhaal schuil. Lees de krant, kijk naar de televisie – geen nieuws zonder verleden. Luister naar de verhalen over vroeger – je eigen wereld verandert erdoor van kleur.

Geschiedenis begint met verwondering. Waarom heeft Nederland eigenlijk een koningshuis? Hoe is de Europese Unie ontstaan? Maar ook: hoe is de dodenherdenking op 4 mei tot stand gekomen? Waarom is de fiets zo populair bij ons? Waarom al dat gesleep met graven op Spaanse kerkhoven? Waarom was het spelletje Electro! zo populair? Wie was de Reus van Rotterdam en waarom kreeg hij een standbeeld?

De verwondering en nieuwsgierigheid van vakhistorici verschillen niet van die van ieder ander. Maar omgaan met het verleden is hun beroep. In dit boek laat een aantal van hen zien hoe zij hun verwondering voor een onderwerp omzetten in onderzoek, hoe historisch onderzoek in zijn werk gaat, hoe ze tot resultaten komen en wat die voor ons kunnen betekenen. Zo krijg je een kans om mee te kijken in de historische keuken – en je kunt bovendien reageren op wat je krijgt voorgezet via: geschiedenisisoveral@gmail.com

De presentatie van het boek vindt plaats tijdens het historisch café van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, Historische Kring Maastricht op dinsdag 15 oktober 2013 van 19.30 tot ca. 21.30 uur in het Grand Café Soiron, Museum aan het Vrijthof, Maastricht. (toegangsprijs: € 4,00, inclusief consumptiebonnen)

Kijk hier voor het programma van de avond.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam