donderdag 18 juni 2020

dinsdag 17 maart 2020
Bereikbaarheid Uitgeverij Wereldbibliotheek

woensdag 13 november 2019
Voorjaarsaanbieding 2020 nu online!

donderdag 7 november 2019
500.000 exemplaren verkocht van de Napolitaanse Romans

woensdag 26 juni 2019
László Krasznahorkai komt naar Crossing Border Festival!

dinsdag 30 april 2019
Joosje Lakmaker overleden

donderdag 28 maart 2019
'Niemandslandnacht' genomineerd voor de Paul Snoekprijs

maandag 4 maart 2019
'Vaderland' genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2019

vrijdag 22 februari 2019
Rik van de Westelaken leest uit 'De Poolse bokser'

Vandaag, 10.30u: Deirdre Enthoven op BNR Nieuwsradio
dinsdag 10 september 2013

Artsen, bankiers, rechters, generaals, politici, de jeugdzorg: in de media kunnen ze het zelden goed doen. Ze lijken vooral fouten te maken of te kiezen voor hun eigenbelang, en ze houden geen rekening met wat de samenleving van hen vraagt en wat wij vinden dat juist is. Maar wat weten wij eigenlijk over de dilemma’s waar deze professionals tegen aanlopen, en hoe ze hun keuzes maken? Welke rol speelt het verstand daarbij, en welke rol het gevoel? En wat kunnen wij daarvan leren?

Vandaag om 10.30u is auteur Deirdre Enthoven te gast bij Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio. Ze zal daar spreken over haar eerste boek, getiteld Bewogen besluiten, dat deze week verschijnt.

In Bewogen besluiten interviewt Deirdre Enthoven achttien mensen wier beslissingen grote consequenties hebben voor anderen, zozeer zelfs dat het soms over leven en dood gaat. Oud-generaal Dick Berlijn vertelt over luchtaanvallen in Afghanistan waarbij burgerslachtoffers vallen, oud-bankier Jan Kalff over de dynamiek op de directieverdieping van ABN Amro, en crisismanager Tjibbe Joustra over het vernietigen van tienduizenden dieren bij een uitbraak van besmettelijke ziekten. Maar ook een medewerker van Bureau jeugdzorg, een functionaris van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, een huisarts, een rechter en vele anderen komen aan het woord over de manier waarop zij omgaan met dilemma’s en hoe hun bewogen beslissingen tot stand komen.

Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam